KHO luopuu X:n käytöstä viestinnässään

Korkein hallinto-oikeus on päättänyt luopua sosiaalisen median alustan X:n (entinen Twitter) käytöstä aktiivisessa viestinnässään lokakuun loppuun mennessä. X-tili jää toistaiseksi KHO:n käyttöön varakanavaksi mahdollisia häiriötilanteita varten.

Korkein hallinto-oikeus aloitti silloisen Twitterin aktiivisen käytön 2018, ja sen seuraajamäärä on ollut hieman alle 6 000. KHO on käyttänyt X:ää viestintää täydentävänä tukikanavana ja julkaissut X:ssä lähinnä tietoja antamistaan ennakkopäätöksistä sekä joistakin tapahtumista.

X:n sisältökehitys ja keskustelukulttuuri sekä sen viimeaikaisen toiminnan ennakoimattomuus ovat johtaneet siihen, että se ei viestintäkanavana enää palvele korkeimman hallinto-oikeuden tehtävää ja asemaa. KHO ei tässä vaiheessa ota käyttöön uutta sosiaalisen median alustaa, vaan keskittyy sisältöjensä kehittämiseen verkkosivuillaan sekä nykyisellä LinkedIn-kanavallaan.

KHO julkaisee edelleen kaikki ennakkopäätöksensä ja joukon muita päätöksiä verkkosivuillaan . Kaikki KHO:n julkaisemat päätökset ovat luettavissa myös Finlexissä .

Yhteystiedot:
Jaana Lappalainen, viestintäpäällikkö, korkein hallinto-oikeus, puh. 050 308 7574, [email protected]

Julkaistu 17.10.2024